Literarni večer:

Tereza Vuk, Igor Cvitkovič in Jernej Terseglav

08. 12. 2023

V petek, 8. decembra 2023, vas ob 20. uri vabimo v MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, Maribor na literarno-spovedni trenutek dame slovenskega pripovedništva, večkratne dobitnice pisateljskih nagrad Tereze Vuk, katere knjige Creepyatrija (samozaložba, 2013), Kolumniatrija (Manični poet, 2016) in Zakaj ima moj hudič krila (Beletrina, 2023) so kultne (in razprodane), ob tem pa piše kolumne za Kralje ulice in FokusPokus, in pisatelja Igorja Cvitkoviča, ki v kratkih zgodbah Pravljice iz kozarca (Kulturni center Maribor, 2022) s surovo, neizprosno prozo v realističnih potezah opisuje like, ki smo jih včeraj spregledali na avtobusu.

Pogovor bo moderiral naš nekdanji gost Jernej Terseglav, ki je gostoval v KIBLI v okviru Dnevov knjige 2006. Odrecitiral bo tudi nekaj svojih pesmi, saj je, smo zapisali takrat, »pesnik, satirik, pozoren kritik družbene situacije doma in po svetu ...«.

Kot običajno bo z gostjo in gostoma po njihovi uverturi omogočen tudi javen, odprt ali bolj zaseben, zaprt dialog o vsem, kar vas teži ali zanima, do finala, ki si ga boste sami izbrali.

Vljudno vabljeni.

Produkcija: Združenje Koda Modro
Soorganizacija: KID KIBLA in Društvo za sodobno umetnost X-OP

  • MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9

Hit enter to search or ESC to close