Glasbeni cikel JUTRI:

M.U.G. Trio

20. 12. 2023

Vljudno vabljeni, da sem nam v sredo, 20. decembra 2023, ob 20. uri pridružite v MMC KIBLA v okviru letošnjega Glasbenega cikla JUTRI na koncertu zasedbe M.U.G. Trio, ki ga sestavljajo harmonikar Marko Brdnik, kitarist Uroš Rakovec in bobnar Gašper Peršl. Na koncertu bodo predstavili svojo novo ploščo Mislec, ki v svoji zvočnosti veje svetlobo in optimizem, za ljubitelje čezžanrskih zvočnih potovanj.

Marko Brdnik (harmonika), Uroš Rakovec (kitara) in Gašper Peršl (bobni) delujejo kot solisti, komorni in studijski glasbeniki. Vsak zase in včasih skupaj igrajo v različnih domačih in mednarodnih avantrockerskih, jazz, etno-jazz in drugih že večkrat nagrajenih zasedbah ter ustvarjajo glasbo za gledališke in plesne predstave in filme. Brdnik in Rakovec sta uigrana glasbena naveza, njuno ustvarjanje je leta 2016 dalo svojstveni zvok albumu z naslovom Leta, s katerim sta navdušila tako poslušalce kot kritike. Mojstrsko se izogibata stereotipom, kakršnih smo vajeni iz zasedb, v katerih imata osrednjo vlogo harmonika in kitara, njun prepoznavni zvok pa je z dodatkom Peršlovih bobov pridobil na dinamiki, s svojeglavo in stilsko neopredeljeno glasbeno govorico pa trio tako nagovarja širše, tudi mlajše občinstvo.

V inštrumentalnih skladbah se mešajo sodobni improvizirani in popularni glasbeni tokovi, ki jih plemenitijo vplivi klasične glasbe, klasičnega rocka in hip hopa. Glasbeni virtuozi na plošči Mislec skozi čezžanrsko zvočno potovanje premišljujejo o aktualnem družbenem dogajanju, kljub temu pa iz njihove polnokrvne glasbe vejeta tako dobrodošla svetloba in optimizem.

https://zars.bandcamp.com/album/mislec-thinker
https://www.youtube.com/watch?v=D4o0kUPIvpI

Vstop je prost.

Foto: Borut Bučinel


Produkcija: Društvo za sodobno umetnost X-OP
Soorganizacija: KID KIBLA in Združenje KODA MODRO

  • MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, Maribor

Hit enter to search or ESC to close