Glasbeni cikel JUTRI:

Mirna Bogdanović

21. 12. 2023

Vljudno vabljeni, da sem nam v četrtek, 21. decembra 2023, ob 20. uri pridružite v MMC KIBLA v okviru letošnjega Glasbenega cikla JUTRI na koncertu jazz pevke in skladateljice Mirne Bogdanović (vokal in ukulele). V zasedbi Ota Gvardjančiča (klaviature) in Gala Goloba (kontrabas) bomo med drugim slišali tudi nedavno izdani album Awake (2023) in se prepuščali fuziji bogatega in večžanrskega sodobnega jazza in art popa z dovršeno sestavljenimi in aranžiranimi skladbami, energično improvizacijo in harmoničnimi plastmi osupljivega vokalnega razpona.
V Berlinu živeča jazz pevka in skladateljica Mirna Bogdanović je študirala klasični klavir in jazz vokal na različnih glasbenih fakultetah po Evropi ter končala študij na Jazz Institute Berlin. Mirna Bogdanović je dobitnica nagrade Downbeat, nekdanja članica nemškega nacionalnega big banda (Bujazzo) in štipendistka Univerze za umetnost v Berlinu. Je dejavna članica berlinske jazzovske scene. Sodelovala je s številnimi glasbeniki v Nemčiji in tujini ter nastopala na mednarodnih jazzovskih festivalih in radijskih snemanjih. Mirna Bogdanović je 2020 pri založbi Klaeng Records izdala svoj prvenec Confrontation, ki je prejel nagrado Deutscher Jazzpreis za prvenec leta in je na seznamu najboljših albumov Deutscher Schallplattenkritik za leto 2021.

Oto Gvardjančič je v Berlinu živeči slovenski pianist in komponist. Svojo glasbeno pot je začel pri petih letih v Glasbeni šoli Vrhnika. Sprva je igral klasični klavir, ljubezen do jazz in popglasbe pa ga je vodila do Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani ter pozneje do študija na Jazz Institutu v Berlinu. V različnih zasedbah redno nastopa po Evropi in ZDA ter vodi svoj avtorski projekt "Oto's Treatment".

Gal Golob je v Berlinu baziran kontrabasist, violončelist in komponist. V Sloveniji in v tujini redno nastopa z zasedbami, kot so Nomadia, Gugutke, Golob Trio, Fabia Mantwill Quintett (...), na festivalih, kot so Jazzopen Stuttgart, Crossroads Music Ostrava, Jazz Festival Ljubljana, Bayerisches Jazzweekend, Futurum Festival Leipzig (...), in različnih tekmovanjih (2. mesto Jazzon 2022 in 2. mesto Jazzon 2023).

https://mirnabogdanovic.com/
https://mirnabogdanovic.bandcamp.com/album/awake
https://www.youtube.com/user/mirnatukaj
https://soundcloud.com/mirna-bogdanovic

Foto: Dovile Sermokas

Vstop je prost.                                                                                                                 

Produkcija: Društvo za sodobno umetnost X-OP
Soorganizacija: KID KIBLA in Združenje KODA MODRO

  • MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, Maribor

Hit enter to search or ESC to close