Glasbeni cikel JUTRI:

Milan Dekleva in Vesna Zornik

14. 12. 2023

Vljudno vabljeni, da sem nam v četrtek, 14. decembra 2023, ob 20. uri pridružite v MMC KIBLA v okviru letošnjega Glasbenega cikla JUTRI, na katerem bo Milan Dekleva predstavil svojo prvo kantato za osamljeni ženski glas in klavir, poimenovano Ko me ne bo, bom spet prišla do vas. Kantato, poetično-glasbeno obliko z dramaturško zasnovano zgodbo, umesti v čas antične Troje. Besedilo in glasbo je napisal z mislijo na pevko Vesno Zornik, ki s svojo interpretacijo oživi lik trojanske svečenice Kasandre, obdarjene z jasnovidnostjo in obenem s prekletstvom, da njenim prerokbam nihče ne verjame.

Pesnik, prevajalec, pripovednik, dramatik in esejist Milan Dekleva je človek mnogih talentov, sicer najbolj poznan kot književnik, predvsem kot avtor lirične poezije, pesmi, iger in zgodb za otroke ter dram in scenarijev za odrasle ter pisec literarne in glasbene publicistike.
Vesna Zornik je najbolj znana kot pevka skupine Katalena, ki ima za sabo veliko število plošč in še več koncertov. Leta 2010 je Vesna Zornik posnela svojo prvo samostojno ploščo v slogu argentinskega tanga z naslovom TangoApasionada, zadnjih nekaj let pa sodeluje tudi v skupini Brest.

Vstop je prost.

Produkcija: Društvo za sodobno umetnost X-OP
Soorganizacija: KID KIBLA in Združenje KODA MODRO

  • MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, Maribor

Hit enter to search or ESC to close