M.E.D.

MARIBOR ELEKTRONSKA DESTINACIJA – MED 2017

MED 2017 prvo dejanje: EMVY (27. 1. 2017)
MED 2017 drugo dejanje: Trick-C in Dante Benami (24. 2. 2017)
MED 2017 tretje dejanje: Urban Divas (24. 3. 2017)
MED 2017 četrto dejanje: DJ OM in T-JAY (21. 4. 2017)

MED je vse od svojega vzbrsta v letu 2008 zavezan vodilu odprtosti za različne načine glasbenega ustvarjanja in namenjen poglabljanju interakcije med različnimi mediji produkcije. Temelji torej na žanrsko čim bolj neobremenjenem dojemanju elektronske oziroma elektroakustične glasbe, z željo omogočanja svojevrstne estetske izkušnje prek drezanja v nevralgične točke glasbenega dogajanja, novih konceptov in raziskujoče narave produkcije. Za svoje konceptualno izhodišče jemlje glasbo druge polovice 20. stoletja, predvsem načela destrukcije in analiziranja ter nadaljnjega povezovanja in sintetiziranja form.


PRVO DEJANJE: EMVY – eksperimentalni elektronski nastop

MMC KIBLA, 27. 1. 2017, ob 22. uri

Letošnje prvo dejanje MED 2017 sta izvedla Marko Jaušovec in Vita Kolar pod skupnim imenom EMVY. Otroka digitalne revolucije, odrasla v času analognega. Dvojec brez zadržkov raziskuje in kreira nova orodja na področju vizualne umetnosti in elektronske glasbene kulture. Neobremenjeno sprejema novo in meša s starim ter klasičnim. Retrospektivno.
Prvo dejanje MED 2017 je avdio vizualni performans, v katerem se skozi zvočno podlago raziskuje ravnovesje med nizkim, ritmičnim in melodičnim.


DRUGO DEJANJE: Trick-C in Dante Benami – State of Liquid: “1999”

MMC KIBLA, petek, 24. februarja 2017, ob 22.uri

Trick-C in Dante Benami združila ustvarjalne sile v projektu State of Liquid, ki je prispel v svet neonskega blišča elektronike leta 2016.

Temelj zanj sta položila že v duetu Future Lovers. Tokrat pop dance elemente nadomesti liquid DnB, ki se prepleta z dolgo pozabljenimi house zvoki. Za slovensko DnB ekipo Intensity Musik pripravita prvi predstavitveni promo mix, ki naleti na nepričakovan pozitiven sprejem. Producent za projektom State of Liquid je Dante Benami. Na Bandcampu v samozaložbi izide prvi EP “Sentient”.


TRETJE DEJANJE: Urban Divas

MMC KIBLA, petek, 24. 3. 2017, ob 22. uri

Trick-C (Bodywork, Urban Divas), SI

Teychee (Bodywork, Urban Divas, DEPO Klub), HR

Trick-C, pionirka slovenske elektronike in prva dama slovenskega techna, je svojo strast za glasbo v zadnjih 23 letih usmerjala ne samo v številne DJ nastope doma in v tujini, ampak je tudi organizatorka dogodkov (vključno s prvimi techno dogodki v Sloveniji nasploh), producentka in predvsem promotorka ženskega DJ-inga (Urban Divas).


ČETRTO DEJANJE: DJ OM in T-JAY – Feel the vibe

MMC KIBLA, 21. 4. 2017 ob 22.00

Dejan Đorđevič in Tine Lebar sta bolje znana pod svojima umetniškima imenoma DJ OM in T-JAY.

DJ OM sodi med pionirje elektronske scene pri nas. S svojim prefinjenim izborom plošč prebuja pogosto že dolgo pozabljene, a prefinjene klasike. Je začetnik house clubbingov v Mariboru, na katerih je kot rezidenčni dj številnih klubov iz Maribora in okolice gostil dj-e iz vse Slovenije in tujine. Po prehodu v novo tisočletje je pripomogel k večji priljubljenosti house glasbe, ki je takrat začela privabljati vedno večje množice poslušalcev. Klasični house s pridihom jazza, funka, soula in disco glasbe, s poudarkom na razgibanih bas linijah in močnih vokalih pa se je iz podzemlja preselil v klube povsod po Evropi. Dj Om je nastopal s številnimi velikani elektronske glasbe, kot so David Morales, Bob Sinclar, Axwell, David Guetta, Fedde Le Grand, ATFC, Sandy Rivera, Joey Negro, Jamie Lewis, Paolo Barbato …