LiteraturaNovice

Literarni zdaj-trk: Eva Kovač

Literarni zdaj-trk: Eva Kovač
Moderira Tonja Jelen
MMC KIBLA, četrtek, 14. 11. 2019, ob 19. uri

 

Spoštovani, spoštovane, nadaljuje se sklop jesensko-zimskih literarnih večerov Literarni zdaj-trk v MMC KIBLA, ki bo tokrat drugi po vrsti.

Gostja je Eva Kovač, pesnica in pisateljica, ki preko zahoda riše tisočere rože. Obeta se zanimiv večer s poezijo in predstavitvijo romana Tisoč roč (Založba Litera, 2018).
Vljudno vabljeni v četrtek, 14. 11. 2019, ob 19. uri na Literarni zdaj-trk in pogovor z Evo Kovač, ki ga bo vodila Tonja Jelen.

Vstopnine ni, prav prijazno vabljene in vabljeni.

Literarni zdaj-trk, ki ga Društvo za sodobno umetnost X-OP izvaja s partnerji v okviru mednarodnega projekta sodelovanja Druge besede/Other Words, literarnega kroga za majhne in manjšinske jezike v Evropi, je literarni večer, na katerem gostimo avtorje in avtorice z literarnega področja, ki so pomembni/-e tako v slovenskem prostoru kot tudi izven.

O avtorici, Evi Kovač:

Eva Kovač (1977, Celje) živi v Šentjurju, kjer je preživela tudi otroštvo. Maturirala je z odličnim uspehom na I. gimnaziji v Celju leta 1996. Študirala je medicino v Ljubljani, nato filozofijo in sociologijo na Filozofski fakulteti v Mariboru, študija pa ni dokončala. V letu 2006 je bila pet mesecev v Indiji, v pokrajini Rajastan, v mestecu Jadan. Od rojstva hčere leta 2008 je redno zaposlena v Celju in redna slušateljica programov na IC Eksena.
Je članica Društva za strpnost in sožitje Eksena, pesnica in pisateljica, prvonagrajenka državnega festivala Mlade literature Urška 2004, avtorica romana “Tri pike” (2005, JSKD – Javni Sklad za kulturne dejavnosti), “Sonce zahaja v Celju” (2014, Založba Litera) in “Tisoč rož” (2018, Založba Litera).
Literarne objave in nastopi: literarna revija Hotenja (2005), Nova kolekcija (2008), Literarni nokturno na Radiu Slovenija, program ars 3 (2008, 2010 in 2015), soavtorstvo in soizvajanje projekta Poezija z glasbo G. Jaklina na Festivalu Ljubezni (2008), na istem festivalu leta 2012 s poezijo. Leta 2015 gostovanje z romanom “Sonce zahaja v Celju” v Bitoli v Makedoniji in v Puli na Hrvaškem, gostovanje s poezijo na mednarodnem festivalu sodobne poezije Murakon v Sv. Martinu na Muri na Hrvaškem (2016). S soavtorskim kitarsko-poetičnim projektom Love Affair z Igorjem Bezgetom več nastopov v letu 2015 in leta 2016 nastopanje z njunim naslednjim projektom, ki se imenuje Dva. Njene pesmi so prevedene v hrvaški in makedonski jezik. Je soavtorica kitarsko-poetičnega projekta s profesorjem glasbe in kitaristom Urošem Eferlom, z naslovom Pesmi & Kitara, moje življenje … “Tisoč rož” je predstavila v domačem Šentjurju, v Kulturnem domu v Rušah, v Knjigarni Antika v Celju in na Gimnaziji Celje – Center.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *