2017Glasba

Marko Brecelj, Slovenija

Marko Brecelj in njegovi: »Ivanov rojstni dan«, uprizoritev »Za družbene spremembe«

MMC Kibla 6.1.2017 ob 20.00

»Ivanov rojstni dan« je drama z glasbo in branjem, je uprizoritev, je nastop vsaj petih različno mladih ustvarjalnih oseb. Prvič se je posrečil v Idriji 28. oktobra 2016. Opogumil nas je uspeh pred dojemljivim občinstvom; odločili smo se vsaj enkrat mesečno »ponavljati« performirani glasbeni recital, ker nas veseli; pričakujemo soustvarjalni razvoj celote in naših deležev v njej. Predstava želi postati izstrelitvena pista za mlade in ne mlade, a ustvarjalne in neuveljavljene. Sociološki kulturni eksperiment je druženje in razglašanje ob Poti v Nikamor. Tja nas za rokce in uhe vodijo Trumpi in Merklove, medtem ko papež izjavlja, da se je vojna že začela.

Agitko na prvi petek leta, 6. januarja 2017, ob 20. uri, v Multimedijskem centru KIBLA v Mariboru, posvečamo puhlosti nedavne konference »Za družbene spremembe«, na kateri sva se z Danijem Kavašem fotoskalpirala s predsednikom vlade Republike Slovenije.

Drugič je Marko Brecelj gostoval s projekti Svečana tovorka, Orehova tovorka, glasbenih ciklom Moda od laboda ter raznimi performansi, pogovori, predstavitvami v Mariboru v okviru Festivala Lent 2017, bili smo eni koproducentov, ko je v treh dnevih obšel domala vse mariborske kulturne institucije in zbral nevladne organizacije na več javnih dogodkih, od 24. do 26. junija 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *