2016Intermedija

Amanita Design (Češka)

– intermedijska instalacija

MMC KIBLA v Mariboru, 23. decembra 2016 – 16. januarja 2017

Na ogled smo postavili celotno produkcijo Amanita Design in jo dali na voljo obiskovalkam in obiskovalcem dogodka, izjemno zanimiva pa je bila tudi za najmlajše, saj gre za umetniška in didaktična dela, ki nas ekološko in družbeno osveščajo.Amanita Design je majhen, neodvisen studio za razvoj igre s sedežem na Češkem. Ustanovljen je bil leta 2003, ko je Jakub Dvorský končal disertacije na Akademiji za umetnost v Pragi z ustvarjanjem brezplačnih spletnih flash iger z imenom Samorost. Leta 2005, se je animator Václav Blin pridružil studiu in ustvarjen je bil Samorost 2.

Od takrat se je njihova ekipa še dodatno razširjala, prišlo je več odličnih sodelavcev – glasbeniki Floex in Dva, programerji David Oliva, Peter Stehlík in Jan Werner, slikar Adolf Lachman, strokovnjak za zvočne učinke Tomáš Dvořák in animator Jaromír Plachý. Poleg izdelave računalniških iger, je studio ustvaril tudi glasbene video posnetke, spletne st rani, animirana dela in ilustracije, prav tako pa se ukvarjajo z oblikovanjem produkcij.

Skupina Amanita je prejemnica številnih najpomembnejših nagrad na svetu, Ars Electronica, Webby, Igra leta, Najboljše v Mac App trgovini, Najboljša zgodba / Svetovna nagrada za oblikovanje, Nagrada za najboljšo glasbo, Najboljša neodvisna igra, Nagrada za najboljšo umetnost v igri, Nagrada za najboljše spletno delo, Top Talent, BAFTA (Nagrada britanske akademije) nominacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *